Крилото на Борусия Дортмунд Хенрик Мхитарян заяви в интервю пред "Билд", че има желание да остане в клуба и да спечели колкото се може повече трофеи.

Договорът на 27-годишния арменец с "миньорския" клуб изтича през 2017 година, но бившият играч на Шахтьор Донецк няма намерение да си търси нов отбор.

"Сезонът до този момент е много добър и имаме възможността да атакуваме титлата, която не смятаме да пропускаме. Винаги е добре, когато завършваш сезона с трофей. Ние винаги се стремим да извлечем максимума от себе си, особено когато имаме такава възможност за атака на върха", каза Мхитарян.

Борусия е на второ място в Бундеслигата, като изостава на осем точки от водача в класирането Байерн Мюнхен. Играчите на Томас Тухел обаче се класираха за полуфиналите за купата на Германия и са на осминафинал в Лига Европа.

"Свикнах с обстановката в града, в клуба и се чувствам напълно комфортно. В момента преговаряме с ръководството за новия ми договор, а желанието ми е да остана тук. Всички в клуба са амбицирани да дадат най-доброто от себе си, гладни са за успехи, задружни сме като семейство, а феновете са най-добрите", добави арменецът./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS