Германската легенда Лотар Матеус се превърна в поредния специалист, който разкритикува наставника на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола. След като си осигури титлата в Германия, баварският колос записа редица слаби резултата. Байерн загуби катастрофално с 0:3 от Барселона в полуфинален мач от Шампионската лига, отпадна от турнира за Купата на Германия от Борусия Дортмунд след изпълнения на дузпи, както и допусна две загуби в шампионата от Байер Леверкузен и Аугсбург.

В последните няколко седмици с шуми изключително много около бъдещето на Гуардиола на „Алианц Арена“, а вчера дори се появиха спекулации, че испанецът има договорка с английския Манчестър Сити.

Според Матеус, футболистите на Байерн вече не вярват на Гуардиола заради редицата ротации, които наставникът на тима прави в последно време.

„Гуардиола вече каза, че техният сезон е приключил. Той ротира прекалено много състава си и това се отразява на отбора. Неговият отбор вече няма тази стабилност, която имаше в последните осем месеца и пленяваше феновете в Германия. Изглежда, че футболистите на Байерн губят вярва в треньора, а това е нещо, което той не очакваше“, коментира Лотар Матеус.