Отборът на Унион Берлин се поздрави с изключително важна победа при гостуването на Айнтрахт Франкфурт в последен двубой от 23-тия кръг в германската Бундеслига. 

През първата част на срещата гостите бяха по-добрия отбор, но добрите намеси на Кевин Трап отказа нападателите на тима от столицата. В 49-та минута  обаче все пак усилията им бяха възнаградени. След огромно неразбирателство в отбраната на домакините Кристиян Ленц намери Себастиян Андерсен на точката на дузпата, който не сбърка за 1:0. 

Шокът за Айнтрахт стана пълен в 67-та минута. След нов пробив на Ленц по десния фланг той центрира успоредно на гол линията си, където Еван Н'Дика си засече топката в собствената врата за 2:0. 

Момчетата на Адолф Хютър натиснаха, но стигнаха само до почетно попадение в края. В 79-та, след многоходова атака на "фракфуртци" и центриране в наказателното поле бранителят Фредерик Хюбнер си отбеляза автогол. 

По този начин Унион успя да задмине днешните си домакини, излизайки на 10-та позиция в класирането с актив от 29 пункта. Айнтрахт е на точка зад берлинчани, с 28 точки от 23 мача.