Отборът на Майнц претърпя първата си загуба в Бундеслигата този сезон едва в деветия кръг. Момчетата на датския треньор Каспер Хюмланд преклониха глава пред Волфсбург като гости с 0:3. 

За пореден път от старта на кампанията българският национал Тодор Неделев дори не попадна в групата на Майнц. Но дори и с него едва ли поражението щеше да бъде избегнато. 

"Вълците" откриха резултата още в 15-та минута, когато Налдо с глава насочи топката в мрежата след корнер. Преди това Ивица Олич беше пропуснал да отбележи, но пропускът му не се оказа фатален. 

До почивката домакините можеха да удвоят преднината си, но Даниел Калигури на два пъти и Луис Густаво не успяха да преодолеят стража на Майнц, докато Сами Алаги имаше единствения шанс за гостите да изравни, но и той не беше точен. 

След подновяването на играта "вълците" продължиха да налитат в търсене на втори гол и заредиха пропуск след пропуск. Успокоителното за тях попадение обаче падна в 59-та минута, когато точен беше Иван Перишич. Хърватинът също се разписа с глава и направи 2:0. 

До края домакините се забавляваха, като Максимилиан Арнолд на два пъти пропусна да оформи класиката, а Ивица Олич пропиля възможност в 80-та минута. Все пак време за последно трето попадение в мрежата на Майнц имаше. 

То падна в 87-та минута, а точен беше Даниел Калигури, който нямаше как да не вкара след прекрасния пас на Жуниор Маланда и така крайното 3:0 стана факт. Това донесе изключително важни три точки за "вълците". 

Те вече имат 17 в актива си и преди последния мач от кръга излизат на второто място, само зад лидера Байерн. Майнц пък вече падна на шестата позиция и има актив от 14 точки.