Отборът на Майнц 05 записа седми пореден успех от началото на сезона в Бундеслигата, след като надви Хофенхайм у дома с 4:2.

Сами Алагуи успя да открие резултата в полза на Майнц 05 още във 2-та минута, реализирайки третия си гол от началото на сезона. Демба Ба все пак успя да изравни на 1:1 в 41-та минута. Шалай изведе отново Майнц напред в резултата с попадението си в 47-та минута, а в 59-та минута Холтби вкара третото си попадение от началото на сезона за 3:1. Сигурдсон намали на 3:2 в 64-та минута, но всичко за Хофенхайм приключи, когато в 72-та минута бе изгонен Йосип Симунич. Шюрле сложи точка на спора и оформи крайното 4:2 с гола си в 74-та минута от отсъдената дузпа.

Българският национал Илиян Мицански бе на пейката на Кайзерслаутерн при днешното гостуване и поражението с 1:2 от Хамбургер. Лакич откри резултата за „лаутерите” в 3-та минута, но с попадения на Качар и Чупо-Мотинг домакините обърнаха срещата в своя полза и взеха трите точки.

Франтц и Волф реализира попаденията за Нюрнберг при победата у дома над Шалке 04 с 2:1. Голът за „кралско-сините” вкара Клаас-Ян Хунтелаар.

Борусия Мьонхенгладбах и Волфсбург пък завършиха при резултат 1:1 в друга среща от кръга. Каленберг вкара за „вълците”, а за домакините се разписа Маркс.

В последната среща от днешната програма на 7-ия кръг, Фрайбург срази у дома Кьолн с 3:2. За домакините вкараха Розентал на два пъти и Сисе, а за „козлите” се разписа Мохамад.