Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължава да затъва с пълна сила. В мач от 6-тия кръг на Бундеслигата, на своя „Алианц Арена” баварците загубиха с 1:2 от изненадващия лидер в класирането Майнц.

Без контузените си звезди Ариен Робен и Франк Рибери, Байерн показа обичайната си от началото на сезона липса на класа в предни позиции и стигна само до едно попадение, което при това бе автогол.

Майнц откри резултата в 15-та минута, когато точен бе Сами Алагуи след пас на Холтби. Байерн стигна до равенството в края на първото полувреме, благодарение на Бо Свенсон, който си заби автогол.

Успехът за Майнц донесе Адам Сцалай, който в 77-та минута бе изведен добре от Андре Шюрле и оформи крайното 2:1.

Раул вкара първото си попадение в Бундеслигата при поредната издънка на новия му отбор Шалке. „Кралскосините” едва стигнаха до равенство 2:2 като домакините на Борусия Мьонхенгладбах.

Даемс и Брадли през първото полувреме дадоха преднина на гостите, но Раул в 87-та минута и преди него другото ново попълнение Клаас Ян Хунтелаар в 52-та донесоха точката за Шалке.

Борусия Дортмунд продължава отличното си представяне с победа с 3:1 като гост на Санкт Паули след два гола на Гроскройц и един на Кагава. Хенингс реализира почетното попадение за домакините.

Още по-категоричен бе Байер Леверкузен, който спечели трите точки в Щутгарт след успех с 4:1 след попадения на Хупия, Видал, Балич и Сам. За „швабите” голът реализира Кузманович.

Айтрахт Франкфурт пък победи Нюрнберг с 2:0. Головете за успеха бяха дело на Гекас и Крис.

В класирането Майнц е първи с пълен актив от 18 точки, пред Борусия Дортмунд с 15 и Хофенхайм и Байер Леверкузен с по 11. Байерн е осми на 10 точки зад лидера. Интересни са и отборите в зоната на изпадащите – Шалке, Вердер и Щутгарт.