Отборът на Майнц 05 най-после стигна до успех в Бундеслигата след 6 мача без победа в шампионата и три поредни загуби във всички турнири.

Майнц се справи с 2:1 като домакин на Вердер Бремен в мач от 10-ия кръг. За гостите това бе второ поредно поражение в Бундеслигата.

Вердер заема шестото място във временното класиране със 17 точки, колкото има и петият Айнтрахт Франкфурт.

Тимът на Майнц пък излезе на 12-ата позиция с 12 точки, колкото има и 11-ият Волфсбург.

Домакините поведоха с два гола на Жан-Филип Матета в 25-ата и Жан-Филип Гбамин в 51-ата минута. Клаудио Писаро намали за Вердер Бремен в 78-ата минута.

Още в 10-ата минута Матета бе на косъм от попадение, но удари греда, а в 25-ата все пак успя да открие резултата. Жан-Филип Матета бе на точното място, Даниел Бросински отклони топката, тя стигна до 21-годишният французин и той реализира отблизо за 1:0 за Майнц 05.

Домакините успяха да увеличат преднината си в началото на второто полувреме. В 51-ата Бросински записа втора асистенция след като подаде към Жан-Филип Гбамин, който бе точен за 2:0 с удар от границата на наказателното поле.

Гостите от Вердер Бремен намалиха за 1:2 в 78-ата минута. Йоханес Егещайн изведе отлично Клаудио Писаро, който не сгреши отблизо и оформи крайния резултат.