Селекционерът на Германия Йоахим Льов заяви, че огромните суми, хвърлени за нови футболисти във Висшата лига това лято, ще повлияят на представянето на английския национален тим.

Клубовете във Висшата лига похарчиха повече от 860 млн. паунда за нови футболисти през летния трансферен прозорец, а голяма част от сделките се случиха по оста Германия – Англия.

Манчестър Сити плати на Волфсбург 54,5 млн. паунда за Кевин Де Брюин, докато Ливърпул брои на Хофенхайм 29 млн. за Роберто Фирмино. В същото време Байер Леверкузен получи 18 млн. паунда за Сон Хюн-мин, а Челси привлече левия бек на Аугсбург Баба Рахман за 17,7 млн. паунда.

„В момента клубовете от Висшата лига харчат три пъти повече. Хубавото обаче е, че тези пари се връщат в Бундеслигата. Това помага на германския национален тим да бъде по-силен. В последните няколко години бяха инвестирани 100 млн. паунда за развитие на юношеския футбол. Тези пари бяха използвани, за да се подобрят стандартите на младите играчи. В Англия ще трябва да се изправят пред факта, че младите им играчи няма да получават достатъчно минути в отборите си. Именно затова английският тим не блести“, коментира Льов.