Селекционерът на Германия Йоаким Льов заяви, че тимът му ще отиде на Мондиала в Южна Африка с всичките шестима нападатели от предварителния състав на Бундестима.

Льов повика в разширения състав Мирослав Клозе и Лукас Подолски, които не се представят много добре през този сезон, както и Марио Гомес, Какау, Щефан Кислинг и Томас Мюлер. Разширеният състав съдържа 27 играчи, като до първи юни четирима играчи ще отпаднат от него.

"Планът ние да вземем всичките си шест нападатели на Мондиала, защото искаме да сме гъвкави. С Подолски, Мюлер и Какау ние имаме трима нападатели, които могат да атакуват от втора позиция и да играят по крилата. Клозе, Гомес и Кислинг са по-скоро централни нападатели. Искам да имам различни възможности за реакция ако се наложи", сподели наставникът на немците.

Кислинг се наслаждава на отличен сезон в Байер Леверкузен и има 21 гола в първенството. Клозе и Гомес обаче заедно имат едва 13 гола в Бундеслигата. Германия е група "D" на Световното първенство заедно с отборите на Сърбия, Австралия и Гана.