Немският национален отбор по футбол остана без вратар, само 37 дни преди старта на Световното първенство в ЮАР. Рене Адлер, както и полузащитникът Симон Ролфес няма да могат да играят на Мондиала заради контузии.

Оказа се, че Адлер се нуждае от операция, след като счупи ребро през април. Неговият съотборник в Байер Леверкузен Ролфес пък легна под ножа заради травма на коляното по-рано тази година.

Рене Адлер призна, че това е най-трудното решение, което е взимал през живота си, и заяви, че е можел да играе на Световното, но не на най-доброто си ниво. „Болката е толкова голяма, че нямаше да успея да дам най-доброто от себе си в дългосрочен план – на тренировки и по време на мачовете,” каза стражът. „В толкова дълъг и интензивен цикъл, това е неприемливо. Отборът се нуждае само от напълно здрави играчи.”

Адлер игра в събота при равенството 1:1 срещу Херта, но прегледът след това показа, че нещата са се влошили. 25-годишният вратар бе на път да прекрати изобщо кариерата си през 2006, заради друга травма в ребрата, и се нуждаеше от титаниева пластина, за да се оправи.

Титулярният номер 1 на Германия Роберт Енке се самоуби миналия ноември, и оттогава постът се полагаше на Адлер. След неговата травма обаче конкуренти за вратарската позиция ще бъдат Мануел Нюер и Тим Вийзе.

Селекционерът на Германия Йоаким Льов ще обяви разширения състав от 30 футболисти в четвъртък, и като трети резервен вратар може да се появи Ханс-Йорг Бут.

Новината за Ролфес бе очаквана, тъй като той не е играл, откакто претърпя операция през януари. „Това е единственото правилно решение за Симон. Неприятно ни е, че трябва да отпадне от състава, но му желаем по-бързо възстановяване,” коментира Льов.

Германия е в група D заедно с Австралия, Гана и Сърбия.