Наставникът на Германия Йоаким Льов заяви, че нападателят на тима Мирослав Клозе, който бе изгонен при загубата с 0:1 от Сърбия, е трябвало да бъде по-внимателен в действията си.

”Не бяхме толкова доминиращи, колкото бяхме планирали", заяви Льов. „Клозе трябваше да бъде по-внимателен. Ние обаче все още имаме класата да продължим и не трябва да униваме. Все още имаме вярата, че ще отидем на осминафинал”, сподели наставникът на немците.

Клозе получи първия си жълт картон в началото на мача, а в 37-та минута бе изгонен след второто си официално предупреждение за фаул срещу Деян Станкович.

„Исках да помогна на тима", сподели Клозе, който участва на трети Мондиал. „Опитах се да играя с топката и това не беше фаул. Реферът трябваше просто да ме предупреди, но не и да ми показва жълт картон. Тимът ни опита всичко през втората част, но сърбите се бориха здраво и играха добре”, добави нападателят. Само минута, след като той бе изгонен от игра сърбите вкараха и единствения си гол в мача чрез Йованович.