Националният селекционер на Германия Йоаким Льов изрази положително мнение за новия президент на Германската футболна федерация (DFB) Фриц Келер, който днес официално бе избран за поста. Келер, който от 2010 година изпълняваше длъжността президент на елитния Фрайбург, бе единственият кандидат за поста и получи всичките 257 гласа от футболните делегати на събранието в Берлин.

"Фриц Келер е символ на професионализъм, практичност и страхотна мениджърска култура вече много, много години. Той ще донесе на Федерацията много страст, която ще ни помогне", коментира треньорът на Бундестима.

Келер заменя на поста Райнхард Гриндел, подал оставка през април заради корупционни скандали. Неговите предшественици Волфганг Ниерсбах и Тео Цванцигер пък бяга замесени в схеми, за уреждане домакинството на Германия на Световното първенство през 2006 г. Сега в DFB се надяват Келер, който става 13-ят президент на федерацията, да изчисти нейното име и стабилизира управлението.

„Удовлетворен съм от единственото, с което бях избран и от вярата в мен. Тези, които гласуваха за мен, дадоха вота си за промяната. За мен е важно да изведем DFB до успешно бъдеще, с нова, ефикасна и прозрачна структура. Сега е време да навием ръкавите, да сложим корите, да завържем връзките и да се захващаме за работа", заяви Келер.