Тимовете на Байер Леверкузен, Фрайбург, РВ Лайпциг, Брауншвайг вече са на 1/8-финалите в турнира за Купата на Германия.

Най-трудно си проби път към следващия кръг тимът на "аспирините".

Те имаха гигантски трудности с играещият в регионалната лига тим на Магдебург и спечелиха с 5:4 след дузпи. Едва изпълненията на наказателни удари класираха елитния тим напред. Хакан Чалханоглу откри резултата за Леверкузен още в 3-ата минута на двубоя.

Домакините съумяха да изравнят в 28-ата минута с гол на Шифкес и този резултат се запази до почивката.

През вторите 45 минути гостите останаха с човек по-малко. В 78-ата минута Сон беше изгонен, а двата тима така и не съумяха да си отбележат нови попадения в редовното време.

В продълженията Бранд даде преднина на домакините в 111-ата минута и сензацията беше пред прага си, но попадение на Пападопулос в 116-ата минута върна паритета на терена. Така дузпите трябваше да определелят победителя. С по-точен мерник се оказаха елитните футболисти на Леверкузен и продължават напред.

Опашкарят в Бундеслигата - Фрайбург се разправи с 5:2 при гостуването си на 1860 Мюнхен. Домакините от Мюнхен поведоха с 1:0 още в 16-ата минута с попадение на Валдет Рама, гостите изравниха до почивката.

През втората част хеттрик на Мехмеди в 59-ата, 64-ата и 89-ата минута, както и попадение на Шмид решиха изхода от срещата. Домакините съумяха само да отбележат втори гол чрез Окотие, но това беше всичко от тях в срещата.

Брауншвайг спечели с минималното 1:0 двубоя с Вюрцбургер Кикерс. Победният гол отбеляза Нилсен в 77-ата минута на срещата.

РВ Лайпциг имаше нужда от продължения, за да преодолее съпротивата на Ауе с 3:1. В редовното време мачът завърши 1:1, а домакините от Лайпциг изравниха в 90-ата минута на срещата чрез Поулсен. В допълнителните 30 минути Кайзер и Бойд оформиха крайния резултат.