Байер Леверкузен загуби с 0:1 домакинството си на Щутгарт в мач от 32-ия кръг на Бундеслигата. За „аспирините” това бе втора поредна загуба и по този начин те сериозно застрашиха мястото си в Шампионска лига през следващия сезон.

До скоро това място изглеждаше сигурно, но Байер вече е на пето място с 51 точки, на една зад изкачилия се на четвърта позиция Хофенхайм, който в момента държи скъпоценното място. В същото време Щутгарт, който в един момент бе в дъното на класирането, вече е осми с 45 точки и до края на сезона дори може да се опита да стигне до евротурнирите.

А „аспирините” със сигурност могат да съжаляват много и с оглед на развитието на двубоя, в който домакините имаха сериозно превъзходство на съперника, но пропуснаха куп положения, включително и дузпа в 17-ата минута. Тя бе отсъдена за игра с ръка, но Рон-Роберт Цийлер отрази удара на Лукас Аларио.

Леон Бейро, Кевин Фоланд и Карин Белараби пропуснаха добри положения в първата половина на второто полувреме преди при една от редките атаки на гостите Кристиан Гентнер да реализира за 1:0. Той се възползва от добро центриране, надскочи отбраната и с глава стреля успешно в горния ляв ъгъл.

До края на мача отново Аларио и Щефан Кислинг също пропуснаха и така домакините ще трябва да спечелят оставащите си два мача и в същото време да се надяват на грешна стъпка от Хофе. Интересното е, че следващият двубой на Щутгарт пък е именно с Хофенхайм.