Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски защити своя наследник в Борусия Дортмунд Чиро Имобиле.

Италианецът бе привлечен през лятото на мястото на преминавалия в Байерн Левандовски, но засега не успява да оправдае доверието и има едва 3 гола в Бундеслигата от 17 мача.

Според Левандовски обаче Дортмунд трябва да даде повече време на Имобиле. "Аз съм грешният събеседник. Познавам го твърде малко. Не съм там нито на тренировки, нито в съблекалнята."

"Нормално е, че има играчи, които се нуждаят от повече време, за да се приспособят към новата обстановка, както и други, които се справят по-бързо, но всеки трябва да получи нужното време."

Иначе Левандовски определи победата в дербито с Борусия в събота като един от най-добрите му мачове за Байерн до момента. "Преди също съм имал добри мачове. Нека се съгласим, че беше един от най-добрите ми с екипа на Байерн. В сравнение с първото ми завръщане за Суперкупата бях по-спокоен и се чувствах добре, и имах щастието да вкарам решителния гол."

Полякът очаква труден мач с Байер Леверкузен за Купата на Германия в сряда, а мечтата му е за финал с Борусия Дортмунд. "Имаме трудно препятствие в сряда в Леверкузен. Но е ясно: финал в Берлин срещу Борусия Дортмунд би биха страхотно."