Роберт Левандовски вече си беше извоювал място в историята на Бундеслигата с голмайсторските си постижения, но тази вечер записа името си в историята на германския футбол със златни букви. Той буквално съсече Волфсбург с петте си гола за победата с 5:1 на "Алианц Арена". 

Полякът наниза най-бързия хеттрик в историята на Бундеслигата, като му бяха необходими само четири минути за трите попадения. А петте ги наниза за общо 9 минути и стана най-бърз и за това постижение. 

Освен всичко, нападателят стана първият играч в германския елит, отбелязвал пет пъти в един мач от 1991 г. насам, а само едно попадение не му достигна да изравни рекорда на Дитер Мюлер от 1977 г., когато вкара шест гола за Кьолн при погрома със 7:2 над Вердер. 

Лева се появи на терена след почивката, тъй като имаше проблеми с контузия преди този сблъсък и набързо обърна развоя на мача. Иначе след първите 45 минути тимът му изоставаше с 0:1 след гола на Калигури. 

А всъщност Волфсбург се представи на доста добро ниво преди почивката на този мач. Байерн атакуваше в началото, но не можеше да стигне до гол, а "вълците" имаха хубави контри. Но гол така и не падна до 26-та минута. 

Тогава Юлиан Дракслер намери перфектно Даниел Калигури и той с мощен изстрел от наказателното поле не остави шансове на Мануел Нойер, за да открие резултата и да полее със студен душ публиката на домакините. 

Малко след това Дъглас Коща можеше да изравни за Байерн, но ударът му беше спасен от Диего Беналио. Така мачът вървеше в руслото, в което гостите искаха, а те дори имаха страхотен шанс да дръпнат с 2:0 до почивката.

В 42-та минута Джошуа Гилавоги получи хубава топка на около 50 метра от голлинията и с хубав удар пробва да прехвърли Мануел Нойер. Топката обаче се отклони в гредата и излезе. Така в крайна сметка Волфсбург се оттегли само с гол преднина на почивката. 

След подновяването на играта на терена се появи Левандовски и всичко за гостите умря набързо. Полякът отбеляза първия си гол още в 51-та минута. Тогава той получи топката около точката на дузпата след пас на Томас Мюлер и с премерен удар изравни. 

Само минута след това обратът вече беше пълен. В следващата атака Дъглас Коща намери нападателя пред наказателното поле и той изстреля истинско торпедо в долния десен ъгъл на Беналио за 2:1. 

Само две минути след това Лева оформи хеттрика си. В 55-та минута беше изведен сам срещу Беналио и с първия си удар намери гредата. При добавката уцели тялото на швейцарския страж, но при третия опит беше безпогрешен - 3:1. 

Полякът обаче не спря до тук. Само две минути след това той вкара за 4:1 и разгромът за "вълците" започна да се кове. Тогава Дъглас Коща проби по фланга и намери Левандовски около точката на дузпата и той с прецизен и силен удар вкара четвъртото си попадение. 

Но това не беше всичко от него. В 60-та минута остана време и за петия му гол. След хубав пас на Марио Гьотце около точката на дузпата нападателят с ножичен удар препарира за пети път Беналио и оформи най-бързото отбелязване на пет гола от един играч в Бундеслигата в историята. 

До края той търсеше и шестото попадение, за да се изравни с Дитер Мюлер, но така и не успя да го вкара, а съотборниците му пропуснаха няколко изгодни положения. Резултатът обаче не се промени. 

Така Байерн си върна лидерската позиция и с пълен актив от 15 точки след първите пет кръга е първи. Волфсбург е трети с 11 точки, но това определено беше много тежък удар за "вълците". 

Резултатите от мачовете в Бундеслигата във вторник вечерта: 

Дармщад - Вердер 2:1

Инголщад - Хамбургер 0:1

Херта - Кьолн 2:0

Байерн - Волфсбург 5:1