Байерн Мюнхен не позволи изненада и победи комфортно с 3:0 като гост Дармщат в мач от петия кръг на Бундеслигата.

В мача срещу новаците в елита Пеп Гуардиола даде почивка на голяма част от титулярните си футболисти и в същото време даде шанс за изява на играчи като Йосуа Кимих, Себастиан Роде и новото попълнение Кингсли Коман. Те обаче оправдаха доверието като именно Роде и Коман реализираха два от головете за успеха.

Резултатът бе открит в 20-ата минута чрез Артуро Видал, който с перфектен изстрел от 22 метра реализира първия си гол в Бундеслигата.

Малко след това Доминик Щро-Енгел бе близо до изравняване, но Мануел Нойер демонстрира класа.

Авансът на баварците се запази минимален до 62-ата минута, в която великолепна акция на Себастиан Роде отдясно доведе до хитър негов пас назад към наказателното поле, където Кингсли Коман засече топката, за да реализира първия си гол с екипа на Байерн.

Само минута по-късно Роде ознаменува добрата си игра и с гол. Първият изстрел на халфа срещна страничния стълб, но топката се върна в него и при добавката Роде нямаше проблеми да вкара.

Така Байерн записа пета победа в петия си мач от началото на сезона и оглавява класирането с 15 точки пред Борусия Дортмунд с 12, но и мач по-малко. За Дармщат всъщност това бе едва първа загуба за сезона като отборът е 12-и с 6 точки.

В останалите мачове, изиграни в събота, резултатността бе слаба за стандартите на Бундеслигата като в тях бяха отбелязани средно по един гол на двубой.

Волфсбург победи Херта Берлин с 2:0 с два късни гола на Бас Дост в 76-а и 88-а минута. Кьолн се справи с 1:0 срещу продължаващия трагичното си представяне отбор на Борусия Мьонхенгладбах. Антони Модест реализира единствения гол, заради който Гладбах отчете пета загуба от началото на сезона.

Другият новак в Бундеслигата Инголщат продължи с великолепното си представяне като победи домакините от Вердер Бремен с 1:0 след попадение в добавеното време на Мориц Хартман от дузпа. Така баварците се изкачиха на пето място във временното класиране.

Хамбургер ШФ и Айнтрахт Франкфурт завършиха при нулево равенство в двубоя помежду си.