Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски е на мнение, че ако отборът му спечели и Купата на Германия, сезонът може да се счита за успешен за баварския клуб.

"За четвърти път станахме шампиони на Германия! За четвърти път аз станах шампион на Германия. Това е невероятно! Радостен съм, че успях да вкарам два гола. Сега можем да празнуваме. Следващата седмица ще ликуваме в Мюнхен заедно с нашите запалянковци, а после ни предстои финал за Купата на страната. Ако спечелим и него, то сезонът ще стане много добър", заяви Левандовски. 

Полякът реализира и двете попадения за победата на Байерн над Инголщат с 2:1. Той вече има 29 гола и изравни постижението на Клаас-Ян Хунтелаар за най-точен чуждестранен стрелец в немското първенство. Холандецът вкара също толкова пъти през сезон 2011/12. Левандовски също така изравни клубен рекорд на Карл-Хайнц РУмениге, който наниза 29 гола през сезон 1980/81. 

Полският нападател има възможност да счупи и двата рекорда, като за целта трябва да вкара гол в заключителния кръг срещу Хановер. /БГНЕС