Байерн за пореден път стана шампион на Германия. Радостта за баварците е факт след успеха в гостуването на новака Инголщад с 2:1 и така те са недостижими на върха на Бундеслигата кръг преди края. 

Така воденият от Хосеп Гуардиола тим спечели своята 26-а титла на страната и едва ли скоро ще бъде настигнат. А трофеят беше четвърти пореден за Байерн, което го прави абсолютен рекордьор по този показател. 

Иначе мачът с Инголщад беше решен още преди почивката. Тогава Роберт Левандовски се разписа на два пъти за гостите и подпечата успеха им. Мориц Хартман малко преди почивката се разписа от дузпа за Инголщад, но това беше всичко. 

Шампионската битка започна перфектно за Байерн. В първия четвърт час тимът имаше преимущество и в 15-та минута вече поведе в резултата. Това стана след точно изпълнена дузпа от Роберт Левандовски, а нарушението беше на Марвин Матип. 

Баварците продължиха да атакуват и имаха още един шанс да удвоят в 25-та минута, но тогава пропуск направи Дъглас Коста. Домакините отвърнаха с удар на Мориц Хартман в 29-та минута, но топката мина на сантиметри встрани от гредата. 

В 32-та минута авансът на колоса от Мюнхен стана два гола. Тогава Шаби Алонсо намери перфектно Левандовски в наказателното поле и полякът от там не прощава - страхотен удар в долния ляв ъгъл на вратата и 2:0. 

Малко след това Мануел Нойер спаси удар на Матю Леки от състава на домакините, а Левандовски изпусна да оформи хеттрика си в 36-та минута. Все пак още един гол падна в това напечено първо полувреме, но той беше в мрежата на гостите. 

В 42-та минута Шаби Алонсо направи дузпа, а от 11-те метра Мориц Хартман отбеляза за 1:2 и остави развръзката за втората част, която беше също много интересна. Байерн се хвърли в атака в търсене на успокоителен трети гол, но пропуските бяха изключително много. 

Дейвид Алаба в 51-та минута, Дъглас Коста в 58-та и Томас Мюлер в 61-та изпуснаха невероятни шансове пред вратата на Инголщад. Мориц Хартман в 71-та не успя да изравни за домакините. Последният шанс в този мач дойде в 93-та минута. 

Тогава Лео Хинтерзеер можеше да вкара за Инголщад, но ударът му мина на сантиметри встрани от вратата и така победата на Байерн беше спасена. Така титлата отива пак на "Алианц Арена" за 26-и път, след като баварците събраха вече 85 точки. Вторият Борусия Дортмунд е с осем по-малко след загубата от Айнтрахт. Инголщад е 10-и с 40 точки и няма за какво да се бори в последния кръг.