Легендарният голмайстор на германския национален отбор Мирослав Клозе обяви официално обяви, че слага край на кариерата си за Бундестима. Това става, докато е на върха, печелейки световната титла на шампионата в Бразилия през юли. 

По терените в Южна Америка той реализира две попадения и така остава със 71 на сметката си за Германия, което го прави и рекордьор за всички времена по този показател. Роденият в Полша таран го стори в 137 мача, като изпревари друга легенда - Герд Мюлер, който е с 68 гола. 

Освен това, с двете си точни попадения в Бразилия, той задмина и бразилеца Роналдо като най-добър реализатор в историята на Световните първенства, като има 16 на сметката си, а Феномена е с 15. 

"С титлата в Бразилия една детска мечта се сбъдна. За мен няма по-добър момент да сложа край на главата от кариерата ми, която е свързана с националния отбор. Радвам се и съм горд, че бях част от този велик отбор."

"По време на кариерата си имах уникални и запомнящи се моменти за Бундестима и те ще бъдат винаги в съзнанието ми", написа в официалното си обръщение към медиите Клозе, разпространено и от вестник "Билд". 

36-годишният нападател изигра първия си мач за Германия на 24 март 2001 г. срещу Албания и след това участва на четири поредни Световни първенства. Очаква се Германският футболен съюз да му организира своеобразен бенефис в контролата с Аржентина на 3 септември.