Отборът на РБ Лайцпиг постигна класическа победа над Вердер Бремен и продължава похода си към титлата в Германия. Двубоят от 22-ри кръг на Бундеслигата започна с попадение на Лукас Клорстерман. В 39-ата Патрик Шик удвои, а в началото на второто полувреме Норди Мюлер оформи класиката, която до последния съдийски сигнал остана непроменена. 

Домакините подеха инициативата още от първите секунди на двубоя и в 18-ата минута резонното се случи. Лукас Клорстерман получи страхотен пас от Патрик Шик, който му позволи да чукне топката в опразнената мрежа и да изведе "червените бикове" напред. 

В 39-ата минута авансът на Лайпциг бе удвоен, след като Дани Олмо намери Патрик Шик, който успя да надскочи противниковата защита и с удивителен удар с глава вкара топката под напречната греда.

Доминацията на домакините продължи и през втората част, а началото бе повече от добро, след като в 46-ата минута Конрад Лаймер намери непокрития Норди Мюлер, който насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата и оформи класиката. 

В оставащите минути Лайпциг продължи с добрата игра, но повече попадения така и не паднаха. Така "червените бикове" оглавиха класирането с 45 точки и излязоха пред втория Байерн, чийто сблъсък от 22-ри кръг предстои. Вердер, от своя страна, е предпоследен с незавидните 17 точки. 

В другите срещи по същото време: 

Аугсбург - Фрайбург    КР 1:1 

Падерборн - Херта Берлин    КР 1:2

Унион Берлин - Байер Леверкузен    КР 2:3

Хофенхайм - Волфсбург    КР 2:3