Отборът на РБ Лайпциг трябваше да чака до 3-ия кръг на Бундеслигата за сезон 2018/2019 за първия си шампионатен успех. Момчетата на Ралф Рангник надвиха много трудно с 3:2 гостуващия Хановер 96.

До мача на „Ред Бул Арена” Лайпциг имаха едно реми и една загуба, така че бяха твърдо решени да спечелят днес. Това си пролича още от самото начало и не е чудно, че Юсуф Поулсен даде началото на головата фиеста в 9-ата минута. Датският национал имаше перфектната позиция след рикоширалия изстрел на Сарачи и отблизо нямаше как да сбърка – 1:0.

Авансът изтрая едва 4 минути. В 13-ата Никлас Фюлкруг изразни за Хановер.

Още преди почивката РБ Лайпциг възстанови аванса си. Емил Форсберг даде чудесна асистенция за Тимо Вернер и германският национал нямаше прошка – 2:1.

Комбинацията се повтори и в 63-ата минута, когато Вернер наглед успокои нещата с попадение за 3:1. Отговорът на Хановер беше моментален – само 2 минути по-късно Миико Алборнос опъна мрежата зад Петер Гулачи и остатъка на мача се превърна в доста тежко изживяване за домакинските фенове.

Все пак Лайпциг удържа преднината си и с 4 точки излезе на 10-о място. Хановер пък остава без победа и с 2 пункта се срина до 13-ата позиция.

Бундеслига, 3-и кръг, резултати от събота:

Байерн Мюнхен – Байер Леверкузен 3:1

Фортуна Дюселдорф – Хофенхайм 2:1

Майнц 05 – Аугсбург 2:1

Волфсбург – Херта Берлин 2:2

РБ Лайпциг – Хановер 3:2

От 19,30 часа: Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04