Байер Леверкузен и Унион Берлин завършиха наравно 2:2 в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. „Аспирините” откриха резултата с гол на Патрик Шик, но с две попадения на Гриша Прьомел гостите стигнаха до обрат. Крайния резултат оформи Джонатан Та в 84-ата минута.

Двубоят бе четвърти без победа за Байер, които остават на пето място във временното класиране с 29 точки. Столичани са с точка по-малко.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Домакините бяха близо до откриване на резултата в 10-ата минута. Тогава Андреас Луте се намеси решително след удар с глава на Патрик Шик от близка дистанция.

В 38-ата минута „аспирините” поведоха. Муса Диаби и Паулиньо направиха отлично двойно подаване, след което френският нападател се озова очи в очи с Луте. Вратарят успя да избие, но топката попадна в Шик, който от малък ъгъл с мощен удар бе точен за 1:0.

В края на първата част „железните” изравниха. Лукаш Храдецки изби бомбен удар на Кедира от далечна дистанция, а след това се справи и с добавката на Макс Крузе. Топката обаче се озова в Гриша Прьомел, който от 2-3 метра нямаше как да сбърка.

В 50-ата минута гостите направиха пълен обрат. Крузе получи в наказателното поле и опита удар, който обаче се получи като подаване за Прьомел. Халфът отблизо матира Храдецки.

В 78-ата минута Унион можеше да сложи точка на спора, но Крузе не успя да се разпише. Вместо това в 84-ата минута Байер стигна до равенството. Многоходова атака завърши с центриране на Карим Белараби, който качи топката на главата на Джонатан Та и защитникът вкара за 2:2.

В добавеното време на мача Бастиан Ощипка можеше да донесе успеха на Унион но пропусна.