Управата на Хановер взе решение да кръсти улица в града на вратаря Роберт Енке, който се самоуби на 10 ноември миналата година.

32-годишният Енке, който бе страж на Хановер 96 и на националния отбор на Германия, се самоуби, след като страдаше от депресия. Кметството на Хановер взе решение да кръсти улица в близост до стадиона на тима на бившия капитан на клуба.

Шефът на Хановер 96 Мартин Кинд заяви за агенция "SID": "Ние водим разговори. Взимайки такава стъпка, ние ще почетем Роберт Енке като личност и спортен човек. Той заслужава да получи такава чест от града и клуба".

Властите вече разговарят с вдовицата на Енке - Тереза, като се очаква улицата да получи официално името на вратаря през следващата година, информира БГНЕС. Националният селекционер Йоахим Льов, мениджърът на Бундестима Оливер Бирхоф и президентът на Германската федерация Тео Цванцигер планират да посетят гроба на Енке на годишнината от смъртта му, а феновете на Хановер 96 ще организират възпоменателен поход в памет на своя любимец.