Селекционерът на Германия Йоахим Льов и президентът на Германската футболна федерация Тео Цванцигер планират да посетят гроба на вратаря Роберт Енке на първата годишнина от самоубийството му.

Енке сложи край на живота си на 32 години, на 10 ноември 2009 година, след като като бе изпаднал в депресия, а смъртта му шокира целия футболен свят и цяла Германия. Вратарят щеше да пътува за Мондиала в Южна Африка с националния отбор и играчите на „маншафта” присъстваха на погребението му. Льов, Цванцигер и мениджърът на националния тим Оливер Бирхоф искат да отбележат първата година от смъртта на Енке като посетят гроба му близо до Хановер. Те смятат да положат венец на гроба му, след което да се срещнат с вдовицата на стража Тереза.

„Важно е за всички нас да направим това”, сподели Бирхоф. Самоубийството повдигна въпроса около депресията в Германия, а освен това бе създадена фондация на името на Енке. „Не трябва само да хвалим звездите си, но и да можем да говорим за слабостите си”, добави Цванцигер.