Контузия на титулярния нападател на Карлсруе Роувен Хенингс може да осигури място в стартовите 11 за Илиян Мицански за първия мач в багажа за място в Бундеслигата срещу Хамбургер ШФ.

Тимът на Мицански си осигури участие в баража с третото място във Втора Бундеслига и сега има възможността да си спечеля място в елита на немския футбол като по този начин изхвърли оттам отбора, който до момента неизменно е бил член на Първа Бундеслига.

Сезонът за Мицански премина на приливи и отливи като в дадени моменти от него българският нападател бе титуляр, но в по-големи периоди бе използван като резерва. Доказателство затова е, че от изиграни 30 мача Мицански е бил титуляр в по-малко от половината - 14.

Причина затова бе и страхотната форма на конкурента на българина в атаката на тима - Роувен Хенингс. Германецът дори стана голмайстор на Втора Бундеслига със 17 гола.

Хенингс обаче е измъчван от кръвоизлив в глезена, което поставя под въпрос участието му в първия мач срещу Хамбургер ШФ. Двубоят е в четвъртък вечер, а присъствието на Хенингс в състава е единствената въпросителна пред старши треньора Маркус Кучински. Ако голмайсторът не е в състояние да играе, то със сигурност неговото място ще бъде заето именно от Мицански, който ще има шанса да помогне на своя тим в битката за място в Бундеслигата.