Топреализаторът в историята на германския национален отбор Мирослав Клозе не изключи възможността да се завърне в Бундестима. Той се отказа от него след спечелването на световната титла в Бразилия миналата година. 

В момента германците изпитват сериозни затруднения в атака и нямат достатъчно конкуренция в предни редици. На този етап Клозе не смята да се завръща, но не изключи такава възможност за в бъдеще. 

"Чувам се редовно със селекционера Йоаким Льов. За последно си говорихме преди две-три седмици. Но това не означава, че ще се връщам в националния отбор. Дали някога ще стане? Никога не казвай никога", сподели Клозе пред "Билд". 

Освен топреализатор в историята на Германия, той е и играчът с най-много отбелязани голове на Световни първенства. Единствената му реална конкуренция към момента е сънародникът му Томас Мюлер. И 37-годишният ветеран смята, че може да бъде задминат от него. 

"Томас е страхотен футболист и може да върши невероятни неща на терена. Той вече има десет гола на Мондиали и ако се опази от контузии, което му го пожелавам, е съвсем реално да ме задмине. Вярвам, че това ще се случи."

"Пред него има още поне две Световни първенства, така че има време. Той има нюх за гола, а освен това бие и дузпите. На мен никога не ми беше оказана тази чест", сподели още в изказването си Клозе.