След кошмарния сезон, Борусия Дортмунд успя да си подпечата класиране за евротурнирите след победа в последния мач на Юрген Клоп в Дортмунд.

За радост на Клопо и на привържениците, напълнили „Сигнал Идуна Парк“, „жълто-черните“ победиха Вердер Бремен с 3:2, с което финишираха на седмо място в класирането. Това значи, че независимо от развоя на финала за Купата на Германия срещу Волфсбург, то Борусия ще вземе квота за участие в Лига Европа през следващия сезон.

Шинджи Кагава и Пиер-Емерик Обамеянг дадоха комфортен аванс на домакините с попадения в рамките на 3 минути между 15-а и 17-а.

Левин Йозтунали обаче върна интригата в 26-ата преди Хенрик Мхитарян да реализира за 3:1 в края на първата част. Попадение на Гебре Селасие 5 минути преди края на двубоя все пак върна интригата, но все пак Борусия удържа успеха.

Класирането си за Лига Европа подпечата и тимът на Аугсбург, който записа престижна победа с 3:1 като гост на вече класиралия се за Шампионска лига Борусия Мьонхенгладбах.

Рафаел даде аванс на Гладбах в 36-ата минута, но Хойберг, Матавж и Мьолдерс през втората част донесоха трите точки за баварците, които финишират пети в крайното класиране.