Положението в Щутгарт е всичко друго, но не и добро. Тимът е последен в Бундеслигата, а в първите три мача на новия треньор Маркус Вайнцирл головата разлика е 0:11. Освен това и критиките към ръководството на клуба са безпощадни.

Затова и се търси месията на "швабите". А според германските медии той може да стои на 9500 километра от Щутгарт, в Нюпорт Бийч. Там в момента живее легендата на тима Юрген Клинсман. Клинси започна голямата си кариера именно от Щутгарт, а и в днешни дни поддържа чудесни отношения с хората в клуба и най-вече с президента Волфганг Дитрих.

"За мен лично Щутгарт е родина и късче благодарност", каза самият той по време на празненствата за 125-ата годишнина на клуба.

Доскоро Клинсман, който за последно бе селекционер на САЩ, не желаеше да се раздели с втората си родина. Това обаче се промени. От 2017-а синът му Йонатан е вратар на Херта Берлин. Следващата година пък дъщерята Лейла ще напусне къщата на родителите си, за да стане студентка. "Тогава мога да си представя много неща, защото би било възможно да вляза в някой клуб", каза преди само три седмици Клинсман.

Става въпрос обаче не за позиция на старши треньор, а за ръководител. "За мен след целия ми опит като играч, треньор и телевизионен експерт, е трудно да си представя роля, в която да нямам тежката дума."

Това на практика пък би значело Клинсман да заеме поста на спортен директор, който в момента се заема от Михаел Решке.