Отборът на Хофенхайм надви с 4:0 Щутгарт в мача от 9-ия кръг на Бундеслигата и така нанесе трето поредно поражение на „швабите“.

Хофе събра 13 точки след този успех и е на осмото място. Щутгарт е на незавидната последна, 18-ата, позиция с едва 5 пункта.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в осмата минута, когато Емилиано Инсуа получи директен червен картон след грубо нарушение спрямо свой противник. Играчът на гостите вдигна високо крака си при борба за една топка, а с помощта на ВАР главният съдия изгони Инсуа.  

В 24-ата минута Хофе удари греда. Ишак Белфодил стреля от границата на пеналта, но топката разтресе напречната греда.

Само три минути след това и „швабите“ удариха греда. Николас Гонсалес засече при центриране от корнер с глава, но топката се отби в левия стълб.  

В заключителните минути на първата част Андрей Крамарич се открои със страхотен рейд, като озова на стрелкова позиция. Опитът му обаче бе блокиран.

През второто полувреме феновете станаха свидетели на истинска голеада. Началото й бе поставено от Джошуа Бренет, който овладя отскочила топка в пеналта и след като се нагласи и стреля откри за 1:0.

Малко след това, в 51-ата минута авторът на първото попадение асистира на Жоелинтон, който направи 2:0.

Класиката оформи Ишак Белфодил, който получи от Жоелинтон – 3:0.  

Белфодил направи 4:0 в 60-ата минута с изстрел от дъгата на пеналта.

В заключителните минути победата на Хофе можеше да стане още по-изразителна, но удар на Стивън Цубер срещна напречната греда.

В следващия кръг Хофенхайм гостува на РБ Лайпциг, а Щутгарт е домакин на Айнтрахт.