Нападателят на Вердер Бремен Иван Класнич, който преди по-малко от месец претърпя трансплантация на бъбрек, посети мача на своя отбор срещу Нюрнберг вчера и изрази по специален начин своята благодарност към феновете.

Хърватинът, с помощта на свой приятел, опъна транспарант с надпис „Благодаря” преди срещата и изрази пред всички надеждите си отново да заиграе професионален футбол някой ден.

Класнич заяви, че се чувства все по-добре с всеки изминал ден. „Имам чувството, че ще мога да се завърна към футбола. На пръв поглед всичко е наред. Доволен съм, и лекарите ми също са доволни,” сподели той пред местна телевизия.

Въпросът е дали, ако се завърне, Класнич ще играе за Вердер, тъй като договорът му изтича в края на сезона, а все още няма подписан нов.

Междувременно, наставникът на бременци Томас Шааф бе изправен пред още един проблем с контузени футболисти, след като в мача с Нюрнберг травма получи и титулярният защитник Пер Мертезакер. Все още не е ясно дали той ще може да играе в реванша от турнира за Купата на УЕФА с АЗ Алкмаар в четвъртък.