Феновете на Вердер Бремен стоят твърдо зад идола си Иван Класнич. Отношенията между нападателя и мениджъра на тима обаче са много обтегнати. Докато хърватинът чака за втора трансплантация на бъбрек, се породи спор относно продължаването на договора му.

Със специална хореография привържениците на Класнич изказаха солидарността си. Огромна група от фенове, носещи плакати с номера на футболиста – 17, и трансперант „Иван, ти си част от нас”, се събра пред стадиона на „зелените” в Бремен.

Алофс също подкрепи инициативата. Шефът на Вердер и Класнич се срещнаха по време на мача срещу Бохум, но и двете страни отказаха да коментират, какво са си говорили. Все пак хърватският национал заяви, че от ръководството на „бременските музиканти” са му предложили посредством адвокатите му нов договор.

Въпреки всичко от Вердер са отправили единствено устно формулирана оферта към адвокатите на играча. „Предполагам, че те ще му предадат. Класнич решава, дали ще приема. Той е сводбоден човек и може да прави, каквото си иска”, заяви шефът на „зелените”.