Кьолн разби с 3:0 гостуващия Шалке в мач от 24-ия кръг на Първа Бундеслига.

Домакините поведоха още в 9-ата минута. Флориан Кайнц центрира от фаул в наказателното поле, където Себастиан Борнау реализира с глава в долния десен ъгъл. Две по-късно удар на Елвис Реджбецай бе блокиран от защитник на гостите.

„Кралско сините“ постепенно се отърсиха от ранния натиск и в 24-ата минута Миахел Греогорич стреля с глава покрай лявата греда.

„Козлите“ продължиха да диктуват темпото на терена и в 39-ата минута се поздравиха с втори гол. Елвис Реджбецай подаде към Джон Кордоба, който нахлу навътре и с красив удар в долния ляв ъгъл на Нюбъл реализира.

Дълбоко в допълнителното време Грегорич стреля опасно в левия ъгъл, но Тимо Хорнер спаси решително.

Кьолн стартира добре и втората част като не даде на Шалке да спечели контрола на топката. Но през вторите 45 минути липсваха чистите голови положения пред една от двете врати. Все пак домакините стигнаха до трети гол. В 75-ата минута вратарят на Шалке, който от новия сезон ще облече екипа на Байерн Мюнхен, си вкара автогол, който оформи и крайният резултат.

С успеха Кьолн се изкачи на 10-ата позиция в Бундеслигата с актив от 29 точки. В същото време Шалке е 6-и с 36 пункта. По този начин „кралско сините“ продължи негативната си серия, която вече е от четири мача без победа.