Кьолн няма да удължи договора на треньора Щефан Рутенбек след края на този сезон, обявиха от застрашения от изпадане от Бундеслигата клуб.

От клуба обявиха, че решението е постигнато по взаимно съгласие и препоръчват на медиите да не се спекулира с този въпрос. Ясно е, че оттук нататък в Кьолн ще търсят заместник на Рутенбек, по всяка вероятност за Втора Бундеслига.

"Козлите" са на последното 18-о място в класирането с 21 точки, на една след друг легендарен клуб Хамбургер, който също е застрашен от изпадане. Пет кръга преди края те са и на 5 точки след 16-ото място, което изпраща на бараж с отбор от втора дивизия.

45-годишният Рутенбек стартира сезона като треньор на юношите до 19 години, но през декември пое мъжкия отбор, след като Петер Щьогер беше уволнен. Щьогер пък не стоя дълго свободен и в момента е начело на отбора на Борусия Дортмунд.

Кьолн в събота гостува на намиращия се в средата на таблицата отбор на Херта. Под ръководството на Рутенбек те имат 18 точки, спечелени в 15 срещи, а в края на сезона ще има още един разговор с него и има вариант да му бъде предложена друга работа в клуба.

Пресата в Кьолн и Рурската област твърди, че през следващия сезон начело на отбора ще бъде Маркус Анфанг, който е роден в града, а в момента е начело на втородивизионния Холщайн. /БТА