Отборът на Кьолн прекъсна серията от две поредни поражения (от Вердер и Щутгарт) с победа над Байер Леверкузен в двубоя от 27-ия кръг на Бундеслигата. Домакините се наложиха с 2:0 след попадения на Юя Осако и Симон Цолер.

„Аспирините“ същевременно играха с човек по-малко от 33-ата минута. Лукас Аларио бе изгонен с директен червен картон за удар без топка спрямо съперник.

Кьолн поведе след 9 минути игра. Леонардо Битенкорт показа добър поглед върху играта и подаде на Осако отляво, той овладя около точката за дузпата, направи две крачки и откри за 1:0.

В 33-ата минута Леверкузен остана с човек по-малко след глупава постъпка на Аларио. Той удари с лакът съперник около средата на терена. Неспортсменската проява бе щрихована от рефера, който вдигна червен картон.  

След паузата „аспирините“ имаха шанса да изравнят, но без успех. В 48-ата минута Юлиан Бранд получи страхотен пас, след което насочи топката към левия ъгъл на Тимо Хорн, който блесна с разкошно спасяване.

В 69-ата минута Кьолн нанесе втори удар по амбициите на Байер, а това се случи след страхотна грешка в редиците на гостите. Бранител на Леверкузен в опита си да изчисти, на практика асистира на Цолер, който си поведе много опасно и не сгреши за 2:0.

В 90-ата минута нова възможност се разкри пред Леверкузен, но Карим Белараби не успя да намери целта.

В класирането Леверкузен е пети с 44 точки. Кьолн е 17-и с 20 пункта.

В следващия кръг Кьолн гостува на Хофенхайм, а Леверкузен посреща Аугсбург.