Кьолн на практика подпечата изпадането си след домакинско равенство с втория в класирането на Бундеслигата Шалке. Двата тима завършиха 2:2, а този резултат изобщо не им помогна в преследването на целите. 

"Козлите" обаче трябва да са по-отчаяни. Те имаха нужда от задължителни три точки, за да запазят шансове за спасение, докато "кралскосините" си гарантираха и на теория класирането в Шампионската лига следващия сезон. 

И целта за Шалке изглеждаше почти сигурно постигната, след двата бързи гола в мрежата на домакините в първите 23 минути. Първо в 5-та минута Йевхен Коноплянка направи страхотен пробив и пусна на празна врата за Бреел Емболо и той прониза мрежата за 1:0. 

Украинецът после сам се разписа в 23-та минута, след като при поредния си пробив преодоля защитата и с техничен удар покрай вратаря удвои и всичко изглеждаше приключило за Кьолн. Но не би. 

Само три минути по-късно "козлите" намалиха. Тогава Йонас Хектор намери в наказателното поле Леонардо Бетанкур и той с хубав удар в близкия ъгъл на вратаря намали резултата на 1:2. 

Домакините се хвърлиха напред в търсене на пълния обрат, но стигнаха само до частичен. А той дойде прекалено късно. В 83-та минута голмайсторът Бетанкур се изяви като асистент и намери Марсел Рисе на стрелкова позиция и той изравни за 2:2. 

Този резултат се запази до края и така двата тима взеха само по точка. Шалке има вече 56 в актива си и му трябват още само две, за да си гарантира и на теория класирането в Шампионската лига. Кьолн остава последен с 22 точки и е на осем от спасението, само три кръга преди края.