Кьолн и Арминия Билефелд завършиха наравно 1:1 в петъчния мач от 22-рия кръг на немската Бундеслигата. „Козлите” разочароваха феновете си и след страхотната победа над Байерн в Мюнхен в миналия кръг, този път на своя „Райн-Енерги Щадион” не успяха да вземат трите точки.

В състава на Кристоф Даум като титуляр започна бившият нападател на Литекс Миливое Новакович, който бе заменен на почивката от Манасех Ишиаку.

Въпреки по-добрата си игра през целия мач домакините не успяха да стигнат до победата. Срещата започна добре за „козлите”, които откриха резултата в 15-тата минута.

Ерет намери перфектно връхлитащия в наказателното поле Петит и португалецът от 12 метра забоде топката с глава в мрежата на Айхоф.

Арминия стигна до равенството в края на първото полувреме след ужасна грешка в отбраната на Кьолн. Бречко опита да върне назад към вратаря Мондрагон. Топката обаче се удари в неговия съотборник Геромел и попадна в Кристофер Катонго. С прецизен удар в долния десен ъгъл Катонго оформи крайното 1:1.

Така преди изиграването на останалите мачове от кръга, Кьолн остана на 10-то място с 29 точки, а Арминия се придвижи на 14-та позиция с 20.