Отборът на РБ Лайпциг все още не е член на Бундеслигата, но вече си позволява да се бори с четвъртфиналисти в Шампионската лига за привличането на звездни футболисти.

През зимата младата звезда на швейцарския футбол Бреел Емболо бе близо до трансфер от Базел във Волфсбург. Тогава обаче сделката се провали, въпреки офертата на стойност 27 милиона евро. Трансферът трябваше да се осъществи наново през лятото, но "вълците" срещат солидна конкуренция от страна на богаташите от Лайпциг.

Към момента РБ е втори във Втора Бундеслига, на 6 точки пред третото място и по всичко личи, че догодина ще играе в елита. Само до преди няколко години тимът играеше в долните дивизии на немския футбол, но парите на мощната компания Ред Бул и амбициите на клубното ръководство водят до така желаното място в Бундеслигата.

Заради това от клуба вече мислят за солидно подсилване през следващия сезон, а сред желаните имена и е швейцарецът с камерунски корени, който вече е неизменна част от националния отбор на страната. През този сезон Емболо има 29 мача за Базел, в които е реализират 9 попадения.

"Искаме много талантливи футболисти, които са на възраст между 19 и 23 години", сподели наскоро треньорът на тима Ралф Рангник. Емболо попада в тези изисквания, а трансферната сума няма да е проблем за клуба, който има солидна спонсорска подкрепа.