Войната между двамата най-големите немски вратари в последните години Оливер Кан и Йенс Леман явно няма да има край. Дълги години двамата спореха за номер 1 в немския национален отбор, като открито показваха неприязънта си един към друг. Тези времена изглежда не са забравени и двамата не са „заровили томахавката”.

Въпреки че се отказа от футбола преди две години, Кан не пропусна да се заяде с бившия си колега за изцепките, които допусна в последно време.

Само в рамките на седмица Леман допусна грешка след грешка. Първо, в мач от Шампионската лига срещу Унирея, стражът изуми всички, след като в 80-та минута се скри зад рекламно пано и без притеснение се изпишка, докато мачът си течеше. Малко след това бившият вратар на Щутгарт се заяде с ръководството на клуба, заради факта, че уволни Маркус Бабел. Леман получи глоба, която отказа да плати.

През уикенда пък бившият немски национал провали усилията на своя отбор да стигне до първа победа в Бундеслигата от дълго време насам. При 1:0 за „швабите”, в края на мача с Майнц Леман подари топката на противников футболист, след което го фаулира, за което получи червен картон, а Майнц реализира отсъдената дузпа за 1:1.

Всичко това доведе до много дискусии, относно бъдещето на Леман. Самият той заяви, че няма да се откаже от футбола, а новият треньор на Щутгарт Кристиан Грос също го подкрепи: „Сигурен съм, че след подготовката Йенс ще започне пролетния полусезон с голяма мотивация и ще направи всичко за едно добро приключване на кариерата си през лятото на 2010-а”, заяви специалистът.

Оли Кан обаче е категоричен в мнението си за Леман: „Може би би било по-добре за него, ако се откаже. Кой знае, до какво още може да доведе това”, заяви Титанът.