Вратарят на Щутгарт Йенс Леман бе глобен от своя клуб, но сумата не бе назована. Причината за наказанието бе, че стражът разкритикува ръководството на своя тим, което според неговите думи се е подало на натиска от страна на „фенове-пубери” и е уволнило наставника Маркус Бабел.

Въпреки че всички очакваха, той да бъде наказан за облекчаването зад рекламните пана по време на мача, стражът бе санкциониран заради думите му.

Бабел бе уволнен в неделя и бе заменен от бившия бос на Тотнъм Кристиан Грос, което доведе до важна победа с 3:1 над румънския Униреа в Шампионската лига. Леман пък заяви, че шефовете в Щутгарт само се кланят на ядосани фенове и не мислят разумно.

"Има някои групички от фенове, повече от които сега навлизат в пубертета, които влияят върху клуба да взима определени решения", сподели вратарят, цитиран от БГНЕС.

Генералният мениджър Хорст Хелдт пък заяви вчера, че Леман греши и допълни: "Това са изявления, които ние не можем да толерираме. Всичко, което Леман каза, е грешно. Ние взехме това решение заедно с бившия треньорски щаб и след това даже обядвахме заедно. Неговите думи са израз на чист егоизъм".