Почетният президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер предупреди наставника на клуба Хосеп Гуардиола, че ще бъде крайно неприемливо, ако испанецът се опита да привлече някой от водещите футболисти на клуба в новия си тим Манчестър Сити.

От следващата кампания Гуардиола застава начело на „гражданите“, с които вече е постигнал споразумение за 3-годишен контракт. Рокадата веднага породи слухове, че специалистът ще се стреми да вземе фигури като вратаря Мануел Нойер и универсалния Дейвид Алаба заедно със себе си на Острова. Германското издание „Билд“ излезе с новината, че Пеп е провел личен разговор с Алаба на тази теза, но австрийският национал категорично отказал.

Бекенбауер напълно отрече да е имало подобен диалог между играч и треньор, но все пак отправи своето предупреждение. „Това не може да се случи. Ако историята е вярна, то подобно действие би било неприемливо. Не смятам, че Гуардиола е способен да извърши нещо такова“, каза Кайзер Франц.

„Ситуацията е трудна за всички намесени – и за Байерн, и за Пеп. Винаги ще се раждат спекулации. Разбирам, че той иска да доведе нови играчи в Манчестър Сити, които да уреди още отсега. Ако го прави в свободното си време, няма проблем, стига това да не се отразява върху работата му с Байерн“, допълни Бекенбауер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS