Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че и късметът е бил на страната на неговите момчета на „Сантяго Бернабеу“, за снощното равенство 2:2 срещу Реал Мадрид в Шампионската лига.

„Имахме доза късмет. На Бернабеу, без късмет, можеш да пуснеш и осем гола,“ обясни Клоп на пресконференцията след двубоя.

„Много трудно се планира мач срещу Реал Мадрид. Още по-различно е, когато играеш на техния стадион, тогава стават още по-агресивни. След почивката, Реал се развихри, и ние не реагирахме добре. Не знам дали голът на Кайехон бе в засада или не, но щом такова е решението, не мога да кажа друго,“ продължи наставникът на немския гранд.

„Резултатът бе добър. Нашият план бе да не правим грешки, и да владеем топката повече. Имахме ясна визия и играхме отлично, особено когато трябваше да се защитаваме срещу Кристиано Роналдо през второто полувреме по дясното крило,“ добави Клоп, и завърши с благодарност към феновете, изминали пътя от Дортмунд до Мадрид: „Нашите фенове и атмосферата, създадена на стадиона, бяха фантастични.“