Месут Йозил най-сетне изказа своето мнение за скандала, който предизвика със снимката с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Халфът на Арсенал бе заедно със съотборника си в Бундестима Илкай Гюндоган, а това предизвика огромно недоволство в Германия като двамата получиха директна критика от Германския футболен съюз.

В изявление Йозил каза, че "не е ставало дума за политика или избори". Имам две сърца, едно германско и едно турско", написа Йозил в Twitter.

"Ставаше дума затова да се представя пред най-висшия офис в държавата на моето семейство. По време на детството ми, майка ми ме научи винаги да уважавам и да не забравям откъде идвам. И до ден днешен спазвам тези ценности."

Снимката с футболистите бе използвана от партията на Ердоган за агитация преди изборите в страната, а много германски политици поставиха под въпрос лоялността на футболистите към демократичните ценности на държавата.

"За мен няма значение кой е президент, важното е, че беше президентът. Дали е президентът на Турция или на Германия, моите действия нямаше да са по-различни."