Селекционер на националния отбор на Германия Йоахим Льов коментира жребият за Евро 2012, който отреди за съперници на немците Холандия, Португалия и Дания.

„Според мен това е най-силната група, най-тежката и най-равностойната. Холандия и Португалия имат играчи от световна класа и още отсега може да се очакват интересни дуели. Дания е един отбор, с който е трудно да се играе. Датчаните могат да поемат ролята на аутсайдери и да играят мачовете си без напрежение и без страх. Ето това ги прави опасни“, каза Льов и отговори на въпрос за това фаворит ли е Бундестима за шампионата в Полша и Украйна.

„Всички знаят, че този, който ще спечели титлата, трябва да бъда във върхова форма на финала. Има още шест месеца до Европейското първенство, много неща може да се случат, контузии например.“

„Ако бъдем във върхова форма ние наистина имаме шанс. Но това се отнася също и за Испания, както и за Холандия. Но Англия, Франция, страните-организатори на първенството, Италия и Португалия също трябва да бъдат броени в сметката“, заяви наставникът на Германия.