Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов ще внимава с изразите си по време на мачовете от Евро 2012, след като научи, че негова глуха сънародничка разпространява в социалната мрежа Туитър фразите на Льов, които тя чете по устните му.

Под псевдонима @EinAugenschmaus /Пир за очите - бел. на пр./ 30-годишната Юлия Пробст, която е глуха по рождение, разпространява директно по време на мачовете фразите, които чете по устните на Льов, на неговия щаб и на играчите, пише в своята странице в интернет "Дер Шпигел".

Запитан по този въпрос на пресконференция в Гданск /Полша/, Йоахим Льов отговори: "Трябва да призная, че понякога от устата ми излизат сочни псувни, занапред ще внимавам."

В статията в Шпигел се цитират някои от фразите на Льов, разчетени по устните му от глухата германка като "Scheisse" /лайно - бел. на пр./, но и по-конкретни и чисто футболни неща като "По-високо, Лукас /Подолски/".

Юлия Пробст е започнала да разпространява фразите в социалната мрежа Туитър по време на последното световно първенство в Република Южна Африка, когато е имало по-едър план на лицата при телевизионните предавания, каза 30-годишната глуха германка в интервю за Шпигел, осъществено чрез размяна на "e-mail"-и.