Воденият от Илия Груев отбор на Дуисбург завърши сезона във Втора Бундеслига с победа с 2:0 над Санкт Паули в последния кръг.

С този успех "зебрите" си осигуриха седмо място в крайното класиране с 48 точки, колкото има и четвъртият Арминия Билефелд.

Успехът е много сериозен предвид факта, че Дуисбург има един от най-малките бюджети в първенството, а целта пред Груев бе да запази мястото на отбора във Втора Бундеслига.

След 13 победи, 9 равенства и 12 загуби целта бе изпълнена перфектно, а последният успех дойде след голове на Мориц Щопелкамп и Кристиан Гартнер.

В същото време класиралите се за Бундеслигата тимове на Нюрнберг и Фортуна Дюселдорф определиха шампиона в пряк сблъсък в Нюрнберг. Гостите завършиха на първо място след 3:2, при това с обрат от 0:2 и победно попадение в добавеното време на мача.

Третият Холщайн Кийл победи Айнтрахт Брауншвайг с 6:2 в последния си двубой преди баражите за влизане в елита с Волфсбург, който пък ще опита да запази мястото си в Бундеслигата.

Поражението за Брауншвайг пък прати тимът в Трета лига, където ще играе и последният Кайзерслаутерн.

Ерцгебирге Ауе ще играе плейаут с третия от Трета лига. Равенството 1:1 като гост на Хайденхайм донесе спасението за Гройтер Фюрт, който завършва сезона с 40 точки, колкото има и Ауе.