Воденият от Илия Груев отбор на Дуисбург е все по-близо до изпадане от Втора Бундеслига. В мач от 28-ия кръг на шампионата „зебрите“ допуснаха домакинска загуба с 0:2 от Хайденхайм, което намали максимално шансовете на тима на Груев за спасение.

След четири мача без загуба, двубоят с Хайденхайм бе много важен за Дуисбург, но за съжаление домакините останаха с празни ръце на „Шауинсланд-Райзен-Арена“. Себастиан Гризбек в 24-ата минута и Бард Фине в началото на втората част реализираха головете за Хайденхайм.

Илия Груев пое „зебрите“ на последната позиция и въпреки някои добри резултати, отборът така и не може да заличи пасива спрямо отборите пред него и продължава да заема последното място. Дуисбург е с актив от 19 точки, на 8 зад първия отбор над чертата Фортуна Дюселдорф, който има и мач по-малко. По-реалистичната цел за Дуисбург е 16-ата позиция, която дава право на участие в бараж за оставане във Втора Бундеслига. На нея в момента е Мюнхен 1860, а разликата също не е никак малка – 6 точки при мач по-малко за баварците.

Хайденхайм пък е на шесто място с 40 точки, но без шансове за промоция в Бундеслигата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS