Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс не се впечатли особено от освиркванията, с които част от феновете на тима го удостоиха при днешната победа с 5:1 над Волфсбург в Бундеслигата.

Причината за негативната реакция бе признанието на германския национал, че желае да премине в родния си тим Байерн Мюнхен. Логично в доста от миговете, в които Хумелс играеше с топката, някои от привържениците го освиркваха, а не липсваха и плакати, които призоваваха футболиста незабавно да си стяга багажа.

„Това не бяха истински фенове – имаше една групичка от около 300 човека, които никога не са ме обичали още от самото начало. Сега просто използваха мача като сцена, на която да излеят своя яд“, каза Хумелс.

„Много добре знам кой е продиктувал тази реакция“, добави играчът.

В същото време треньорът на Борусия Томас Тухел не бе много изненадан от случилото се. „Не трябва да си гений, за да се сетиш, че феновете ще недоволстват и ще изразят разочарованието си. Атмосферата беше много амбивалентна. Неговите докосвания до топката първо предизвикваха освирквания, а после по-голямата част от феновете опитаха да ги задушат с аплодисменти. Тази ситуация не е хубава, когато касае твоя капитан на собствения стадион. Матс обаче винаги е знаел, че клубът ще го брани безусловно. Това му даде увереност и го успокои, затова и Хумелс направи такъв силен мач“, добави Тухел.