Информациите в последните дни се оказаха верни - Матс Хумелс е обявил пред ръководството на Борусия Дортмунд, че иска да премине в Байерн Мюнхен.

Новината обявиха от Борусия чрез борсово съобщение. Като клуб, който е листнат на борсата, "жълто-черните" са задължени да обявяват официално подобни събития. Самото съобщение гласи следното: Футболистът Матс Юлиан Хумелс обяви на Борусия Дортмунд, че иска да премине в Байерн Мюнхен, считано от предстоящия сезон 2016/2017."

Хумелс обаче има договор с Борусия до 2017, заради което трансферът му зависи от това, дали двата клуба ще се споразумеят за трансферната сума.

Това се казва и в съобщението на Дортмунд: "Ръководството на Борусия Дортмунд реши при тези обстоятелства да направи такъв трансфер зависим от това, дали Байерн Мюнхен ще предложи на Борусия Дортмунд оферта, съответваща на изключителната стойност на футболиста. До момента Байерн Мюнхен не е направил предложение."

Така Хумелс може да се превърне в третия футболист на Дортмунд, който в последните години напуска в посока Байерн след Марио Гьотце и Роберт Левандовски. Именно Гьотце може да бъде включен в евентуална сделка за Хумелс.

Бранителят е юноша на Байерн, а семейството му живее в Мюнхен, което най-вероятно също е повлияло за желанието му.