Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс сподели след категоричната победа с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах на старта на Бундеслигата, че "жълто-черните" все още не са се върнали към познатото лице на отбора от сезоните преди последния.

Дортмунд на Тухел започна впечатляващо, разби другата Борусия

След отличния двубой, феновете на тима веднага заговориха, че новият треньор Томас Тухел ще върне блясъка на клуба, но Хумелс предупреди, че докъде се стигне до това ниво, предстои много работа.

"Трябва да потвърдим, че наистина сме се завърнали. Миналата година имахме 6 точки след първите 3 мача и всичко изглеждаше добре", сподели бранителят.

"После изпуснахме мача в Майнц, което не трябваше да се случва и изведнъж нищо не работеше."

"Знаем много добре, че два или три добри резултата не означават много все още. Искаме да го задържим в над 34 мача през сезона, както и за Купата на Германия и Лига Европа."

Хумелс се тъпчел от мъка през миналия сезон

"Насочваме се в правилната посока, но ни предстои дълъг път. Ако играем близо до пълния си потенциал, както направихме в по-голямата част от мача срещу Гладбах, тогава знаем, че можем да играем така. Целта ни е да го правим постоянно. Искаме да доминираме възможно най-много мачове и да сме сигурни, че не разчитаме на късмет или на малшанс", допълни Хумелс.